Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca spera ca "BNR sa nu redevina parte a dezmatului electoral pe bani publici", el comentand declaratiile sefului statului in legatura cu Banca Nationala.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu legate de implicarea BNR in chestiunea "electoratei", Emil Boc a spus: "Sunt surprins negativ sa aud ca BNR cade pe panta populismului, cand a fost unul dintre cei mai consecventi sustinatori ai masurilor de reforma a statului si de restabilire a echilibrelor bugetare. Sper sa nu fie adevarat, pentru ca BNR a fost unul dintre stalpii, alaturi de Guvern si de presedinte, cu care am restabilit echilibrele macrobugetare, distruse in perioada 2007-2008. Sper ca BNR sa nu redevina parte a dezmatului electoral pe bani publici. In perioada 2009-2012, BNR a fost un stalp si un sustinator al masurilor de restabilire a echilibrelor macrobugetare. Guvernul de atunci a luat masuri care au contribuit la restabilirea echilibrelor bugetare, iar deficitul de cont curent s-a redus si a fost prima data perspectiva intrarii in zona euro in 2015 a Romaniei".

Potrivit MEDIAFAX, Presedintele Traian Basescu afirma, marti seara, ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind "electorata", sustinute de premierul Victor Ponta in negocierile cu Fondul Monetar International.

Intrebat daca BNR face politica, Basescu a spus: "Niciodata nu mi-am permis sa le cer abordari politice, dar vad ca este suficient sa ii preseze putin Guvernul. Este un lucru pe care BNR trebuie sa il lamureasca public".

Premierul Ponta, aflat la sediul BNR, a afirmat, miercuri, ca doreste sa transmita din partea Guvernului un mesaj de respect si apreciere pentru activitatea institutiei, spunand ca a venit la sediul bancii, "unde a scuipat boierul", pentru a-i felicita pe oficiali inclusiv pentru echidistanta lor politica.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"De cate ori ma aflu aici, am obligatia de a prezenta din partea Guvernului acest respect si apreciere pentru Banca Nationala si cred sincer ca, prin prezenta dumneavoastra astazi aici, ca un personaj colectiv din «Mos Ion Roata», unde a scuipat boierul, noi toti aici suntem ca sa felicitam Banca Nationala si sa ii uram mult succes in continuare in efortul extraordinar pe care il face pentru a asigura stabilitatea Romaniei indiferent de schimbarile politice care au loc", a spus Ponta celor prezenti la sediul BNR pentru o conferinta dedicata pietei de capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.