Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca anumite comisii parlamentare, din prietenie si intelegeri intre grupuri parlamentare, "se fac ca uita" dezbaterea unor initiative legislative, iar acestea trec prin adoptare tacita, aratand ca acest lucru este incorect.

"Anumite comisii, cu prietenie, intelegeri intre grupuri parlamentare, se fac ca uita si sunt initiative legislative care tin de prima Camera sesizata si trec prin adoptare tacita si consider acest lucru unul incorect, care stirbeste autoritatea Camerei Deputatilor si puterea sa stabilita prin Constitutie", a afirmat Zgonea, dupa intalnirea membrilor Biroului Permanent cu presedintii comisiilor parlamentare, transmite MEDIAFAX.

Zgonea a mentionat ca le-a spus presedintilor de comisii ca astfel de cazuri sa fie evitate.

El a mai mentionat ca la aceasta intalnire s-a discutat despre faptul ca sunt foarte multe proiecte cu termenul de adoptare depasit.

Potrivit lui Zgonea, la intalnire s-a stabilit ca fiecare comisie sa aiba o deplasare pe sesiune in teritoriu pentru a organiza dezbateri cu societatea civila asupra proiectelor de legi.

Comisiile vor trebui si sa-si desemneze un raportor care sa dialogheze cu autoritatile implicate in elaborarea proiectelor de lege, astfel incat opiniile parlamentarilor sa fie armonizate cu aceste proiecte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.