Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, care a decis sa demisioneze din Guvern, se va ocupa de coordonarea Secretariatului General al PNL, cu titlu interimar, iar cel care detine in prezent aceasta functie, Eduard Hellvig, de campania prezidentiala.

Antonescu a sustinut ca PNL se afla intr-un "moment de organizare si reorganizare". "Avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem si ramanem o echipa in care ne distribuim si ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat si impreuna cu domnul viceprim-ministru si vicepresedinte al partidului, Daniel Chitoiu... Domnia sa a decis sa puna capat experientei si activitatii din fruntea Ministerului de Finante si din Guvern. A avut o activitatea pe care eu si PNL am sustinut-o in permanenta, o activitate pentru care ii multumesc, o activitate care nu a fost deloc usoara si odata cu incheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a facut optiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a mentionat ca "in cadrul unor mutatii mai largi, in calitate de vicepresedinte va detine (...) si functia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului in acest an".

Antonescu a mai precizat ca actualul secretar general al PNL, Eduard Hellvig, se va ocupa de coordonarea campaniei prezidentiale in mod strict.

Totodata, liderul PNL a tinut sa precizeze ca dezminte "cat se poate de categoric ceea ce a fost repetat pana la modul grotesc in spatiul public referitor la faptul ca in PNL ar fi tabere pro-PSD".

"S-a vorbit si despre Daniel Chitoiu, si despre Radu Stroe, si despre alti colegi de-ai nostri ca fiind apropiati de PSD, apropiati de Victor Ponta. Nu sunt mai apropiati sau mai departati de aliatii nostri de la guvernare, de prim-ministrul care conduce un Guvern comun decat suntem noi toti (...) Toti membrii din PNL, cei din echipa de conducere, sunt la egala distanta, sau la egala apropriere de PSD si de ceilalti aliati din USL", a mai spus Antonescu.

Citeste si: Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, si-a dat demisia

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.