Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, joi, liderilor social-democrati reuniti in cadrul CExN al PSD, ca nu a respins niciodata ideea de a candida ca USL la alegerile pentru PE, el aratand ca acest lucru nu s-a intamplat din cauza unor probleme de negociere interna.

"Azi trebuie sa va supun discutiei si aprobarii modul in care vom candida la Parlamentul European. A fost o idee pe care nu am respins-o niciodata de a candida sub forma USL, insa erau niste probleme de natura negocierii interne, a modului in care mergem in grupuri politice, a candidatului pe care noi o sa-l sustinem pentru presedintia Comisiei Europene", a spus Ponta in debutul CExN, la care presa a avut acces, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca, din aceasta cauza, propune CExN sa aprobe ca PSD sa meara in alegerile pentru PE alaturi de UNPR si PC.

Ponta a precizat ca va propune aprobarii CExN si lista candidatilor pentru PE, respectiv primele 18 pozitii, urmand ca aceasta lista sa fie completata ulterior de la pozitia 18 incolo.

"E o prima lista cu propunerea de candidati. Cred ca trebuie sa existe o certitudine privind oamenii pe care ii propunem si oamenii care vor face campanie pentru Parlamentul European. (...) De la locul 18 incolo lista se va completa cu alte candidaturi", a spus Ponta, care a mentionat ca il va propune, din nou, pe presedintele executiv Liviu Dragnea, ca sef de campanie.

Ponta a mai spus ca este "mai degraba optimist" in ceea ce priveste anul 2014 si a aratat ca Liviu Dragnea le va transmite social-democratilor, in cadrul CExN, modul in care acest optimism se va transforma in realitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.