Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentand intentia PDL de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta proiectului legislativ de mutare a STS in subordinea MAI, ca liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, sustinea tocmai acest lucru atunci cand era ministru de Interne.

"Nici nu au vazut legea si o contesta la CC? Credeam si eu ca s-au mai desteptat in ultimul timp. Adica ce o sa spuna domnul Blaga? Ca nu e bine la MAI? Cand era ministru de Interne, asta spunea, ca STS trebuie sa fie la Ministerul de Interne", a reactionat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca spera ca PDL sa "iasa din penibil" dupa plecarea Elenei Udrea din partid.

"Tocmai speram sa iasa din penibil dupa ce au scapat de madam Udrea, dar vad ca inca nu s-au trezit. Ce sa conteste? Au vazut vreun proiect ca sa-l conteste?", a adaugat Ponta.

El a aratat ca proiectul legislativ in cauza nu necesita un aviz al CSAT, fiind o initiativa legislativa parlamentara.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa sedinta CSAT, ca prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI si destituirea sefului Serviciului, seful statului precizand ca niciuna din variante nu este viabila.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, luni, ca decizia Guvernului de a transfera STS in subordinea MAI inseamna a lua o institutie cu atribute de securitate si a o muta in alta structura de decizie, ceea ce este neconstitutional, PDL urmand a o ataca la Curtea Constitutionala.

Citeste si: Proiect de lege: STS trece la MAI. Seful institutiei, numit de premier


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.