Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, daca directorul STS, Marcel Opris, va fi inlocuit din functie dupa ce proiectul legislativ de mutare a serviciului in subordinea MAI va fi adoptat de Parlament, el raspunzand: "Nu, o sa stea 100 de ani domnul Opris in functie!".

"Asta e problema domnului Basescu: sa stea domnul Opris. Problema noastra e cum facem ca aceste institutii - care nu sunt ale lui Basescu, ca nu a venit Basescu de acasa cu STS-ul, sunt ale acestei tari - sa functioneze mai bine si mai transparent. Despre asta e vorba. Restul, cine e sef... Nu a murit inca nicio institutie ca s-a schimbat seful. O sa vedeti, Administratia prezidentiala o sa o duca chiar mai bine din decembrie", a continuat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a evitat sa dea detalii despre proiectul legislativ in cauza, precizand ca acesta a fost lucrat de "specialistii de la Interne".

"Nu stiu sa va spun mai mult. O sa vedeti proiectul asa cum a fost depus si lucrat de specialistii de la Interne", a aratat Ponta.

Luni dimineata, liderul PNL, Crin Antonescu, declara ca proiectul inca nu a fost redactat.

"Cred ca Senatul e camera decizionala pentru un asemenea proiect de lege si atunci va fi depus la Camera Deputatilor", mai declara liderul PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa sedinta CSAT, ca prim-ministrul Victor Ponta a cerut trecerea STS la MAI si destituirea sefului Serviciului, seful statului precizand ca niciuna din variante nu este viabila.

Citeste si: USL vrea sa treaca STS-ul in subordinea Ministerului de Interne


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.