Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca urgentele parlamentare ale inceputului de sesiune privesc proiectul de lege de abrogare a articolului 276 din Codul penal, precum si proiectul de lege referitor la reorganizarea STS.

"Ca si urgente: la Senat o sa rog azi sa aprobati in comisie si maine in plen proiectul de lege privind abrogarea articolului 276 din Codul penal - este considerat de catre toti reprezentantii mass-media, indiferent de optiunea politica sau crezul pe care il au, ca putand da loc la abuzuri, si atunci daca il votati maine la Senat, vine la Camera si putem dupa aceea sa-l trimitem presedintelui spre promulgare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca a doua urgenta priveste proiectul de lege referitor la reorganizarea STS.

"De asemenea, se depune azi la Camera Deputatilor proiectul de lege privind reorganizarea STS", a spus Ponta.

El a spus, totodata, ca e necesar ca in prima saptamana a sesiunii parlamentare sa se finalizeze textul Constitutiei revizuite.

"Tot azi, colegii care sunt membri ai Comisiei de revizuire a Constitutiei sunt deja la lucru. Trebuie in aceasta saptamana sa finalizam textul, sa-l trimitem la Comisia de la Venetia si sa pregatim modificarea constitutionala", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.