Prefectul de Braila, Gheorghi Obreja, care a fost inzapezit doua zile in localitatea Gemenele, in timp ce in judet erau izolate zeci de sate din cauza viscolului si zapezii, si-a dat, vineri, demisia din functie, in zona aflandu-se ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Potrivit subprefectului de Braila, Ionut Catalin Grosu, prefectul Gheorghi Obreja si-a dat demisia vineri, cand in judet se afla ministrul Apararii, Mircea Dusa, transmite MEDIAFAX.

Conform sursei citate, demisia lui Obreja a venit dupa ce, impreuna cu ministrul Dusa, acesta ar fi participat la Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta, insa ministrul nu i-ar fi cerut demisia lui Obreja, ci acesta ar fi luat decizia din proprie initiativa.

Grosu a adaugat ca, personal, nu intentioneaza sa isi dea si el demisia din functie, cu atat mai mult cu cat lui nu i s-a reprosat nimic in ceea ce priveste modul in care s-a intervenit in judet pentru deszapezire.

La ora transmiterii acestei stiri, ministrul Mircea Dusa se afla in localitatea Movila Miresei, din judetul Braila, grav afectata de ninsori si viscol.

Subprefectul de Braila, Ionut Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarna, ca de o jumatate de zi incearca sa-l scoata pe prefectul judetului din localitatea Gemenele, unde a ramas inzapezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut sa nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anuntat, dupa ce subprefectul judetului a afirmat ca de o jumatate de zi este axat pe deszapezirea prefectului, ca unul dintre vicepremieri sau ministrul Apararii va merge la Braila, iar daca se va constata ca acolo sunt persoane fara autoritate ori competenta, acestea vor fi inlocuite.

Ulterior, ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat ca ii va propune premierului Victor Ponta si ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din functie a doi prefecti si a unui subprefect, pentru deficiente in operatiunile de deszapezire, spunand ca este nemultumit de prefectul din Braila, care "s-a lasat inzapezit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.