Presedintele Traian Basescu a convocat o sedinta a CSAT, duminica, urmare a solicitarii a cinci membri ai Consiliului, pe ordinea de zi figurand raportul premierului privind accidentul aviatic din Cluj, precum si raportului directorului STS pe tema interventiei.

Presedintele Traian Basescu a convocat o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii duminica, la ora 16.00, ca urmare a solicitarii a cinci membri ai CSAT primita in 24 ianuarie de convocare a Consiliului, informeaza Presedintia.

Potrivit MEDIAFAX, ordinea de zi a sedintei CSAT cuprinde Raportul privind gestionarea de catre autoritatile administratiei publice cu responsabilitati in domeniul situatiilor de urgenta, conform legislatiei in vigoare, a evenimentului de aviatie din data de 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP, prezentat de premier, precum si Raportul directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale privind activitatile desfasurate conform legilor, metodologiilor si procedurilor interinstitutionale existente in legatura cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Duminica, premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis solicitarea de convocare a CSAT, mentionand ca data in care va fi programata aceasta reuniune urmeaza sa fie stabilita de catre presedintele Traian Basescu.

Sursele citate au precizat ca premierul va solicita convocarea CSAT in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului, cu intentia ca reuniunea sa aiba loc cat mai rapid, eventual chiar luni.

Conform Legii de organizare, presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, iar primul-ministru indeplineste functia de vicepresedinte.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se convoaca de presedintele acestuia, trimestrial sau ori de cate ori este necesar, dar poate fi convocat si la initiativa a cel putin o treime din numarul membrilor sai.

Consiliul lucreaza in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai si adopta hotarari prin consens.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis si va cere inlocuirea directorului general si a directorului de operatiuni ROMATSA, dar si a sefului STS, pentru deficiente inacceptabile in cazul accidentului din Cluj.

El a precizat ca solicitarea de schimbare a conducerii ROMATSA va fi adresata, conform legii, Consiliului de Administratie, iar cea de inlocuire a sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, va fi inaintata in CSAT.

Ulterior, Ponta a semnat decizia de eliberare din functie a lui Chiper, iar directorii ROMATSA au demisionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.