Liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochitoiu, si majoritatea membrilor acestui grup au demisionat din partid, urmand sa se inscrie intr-o formatiune din actuala majoritate.

Haralambie Vochitoiu a facut acest anunt intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, el sustinand ca decizia a fost luata deoarece exista riscul ca grupul PP-DD din senat sa se desfiinteze.

Potrivit lui Vochitoiu, decizia de a demisiona din PP-DD a fost una colectiva, majoritatea senatorilor acestui partid optand sa se inscrie intr-o formatiune din arcul guvernamental, al carui nume Vochitoiu a evitat sa il mentioneze in absenta unui comunicat oficial din partea respectivei formatiuni politice: "As dori ca acest partid sa oficializeze chestiunea aceasta, cu un comunicat oficial".

Vochitoiu a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca la Senat grupul parlamentar al PP-DD urma sa fie desfiintat.

"Aveam doua alternative - sa raman pe hol si sa fac naveta din Valea Jiului la Bucuresti si sa imi iau indemnizatia sau sa ma afiliez unui alt grup politic cu care sa duc inainte proiectele pe care le-am inceput si, din toate proiectele politice pe care le-am vazut, acest proiect politic unde m-am inscris mi s-a parut un proiect mai tanar si mai viguros, cu oameni seriosi, care au obiceiul foarte rar in politica sa nu se tina de o promisiune", a mentionat senatorul.

Potrivit acestuia, un alt argument care a contat in a alege respectiva formatiune politica a fost faptul ca majoritatea colegilor sai au ales aceasta directie: "Sigur ca am fost un grup si am vrea sa ramanem un grup, cat mai mult si cat mai multi impreuna. Decizia aceasta a fost colectiva. Nu eu m-am ocupat sa ii dirijez intr-o anumita directie".

El a mentionat ca prefera sa vorbeasca despre demisia "majoritatii" membrilor grupului si plecarea lor catre aceeasi formatiune politica, in conditiile in care unii inca mai poarta discutii in acest sens.

Acesta a adaugat ca anterior deciziei de a pleca din partid a contactat conducerea PP-DD, cu care a dicutat "omeneste" si a lamurit lucrurile.

"Viata merge inainte. Daca vreodata vom putea fi de folos unii altora in plan politic, o vom face", a declarat Haralambrie Vochitoiu.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Conform informatiilor de pe site-ul Senatului, grupul PP-DD mai avea opt membri, din care doar sapte membri ai acestui partid.

Conform Regulamentului Senatului, "un grup parlamentar poate fi constituit si poate functiona numai daca cuprinde cel putin sapte senatori, care au fost alesi pe listele aceluiasi partid, ale aceleiasi organizatii a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliante politice sau aliante electorale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.