Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului, in care afirma ca este necesara lupta impotriva oricaror "atitudini xenofobe, de ura rasiala sau religioasa" pentru ca aceasta pagina a istoriei umanitatii sa nu fie rescrisa.

"Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne evoca tragedia fara precedent a celor sase milioane de evrei care au cazut victime unei ideologii criminale, implementata printr-o politica sistematica de catre regimul nazist", se arata in mesajul presedintelui Senatului, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "suntem datori sa ne amintim cu respect si compasiune de suferintele inimaginabile provocate de un genocid cumplit".

"Suntem datori sa ne amintim cu respect si compasiune de suferintele inimaginabile provocate de un genocid cumplit si avem obligatia de a lupta intr-un mod categoric impotriva oricaror atitudini xenofobe, de ura rasiala sau religioasa, pentru ca aceasta pagina dureroasa a istoriei umanitatii sa nu mai fie rescrisa niciodata", afirma Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.