Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut prefectilor, joi, in cadrul comandamentului de iarna de la Guvern, sa fie in alerta maxima, sa constituie servicii de permanenta si sa monitorizeze sistemele de interventie pentru prevenirea situatiilor dificile in zilele urmatoare, cand sunt anuntate ninsori.

Vremea se va inrautati in aproape toata tara incepand de vineri seara, fiind asteptate ninsori si intensificari ale vantului de peste 60-70 km/h in jumatatea de sud, precum si ger in est si sud-est, potrivit unei informari emise joi de Administratia Nationala de Meterorologie.

Potrivit MEDIAFAX, vicepremierul Dragnea le-a solicitat prefectilor sa verifice din timp disponibilul si mijloacele prevazute in planul de interventie pentru iarna, atat in privinta contractelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale pe drumurile nationale, cat si contractele autoritatilor locale pe celelalte drumuri.

ANM: Ninsori, viscol si ger in toata tara! Cand se va inrautati vremea

Reprezentantul CNADNR la comandament a precizat, de altfel, ca sunt asigurate stocurile de sare, nisip si motorina pentru doua luni, iar circa 2.650 de utilaje sunt pregatite sa intervina.

Dragnea a cerut totodata prefectilor sa instituie serviciile de permanenta la autoritatile locale, mai ales in zonele cu avertizari, si sa informeze populatia si presa.

Vicepremierul a mai aratat ca restrictiile de circulatie pe drumurile publice trebuie sa fie aplicate cu fermitate, atunci cand sunt necesare, dar cu stricta respectare a conditiilor legii si asigurarea prezentei politistilor pe drumurile publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.