Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, la RFI, ca viitorul comisar din partea Romaniei trebuie sa fie din familia social-democrata, iar intrebat daca l-ar tenta un asemenea post el spune ca, daca va fi vreo sansa sa ocupe "o pozitie internationala de influenta", nu se da in laturi.

"Este absolut elementar faptul ca un Executiv european, cum este cazul Comisiei, reflecta practic guvernele europene. Guvernul de la Bucuresti este un Guvern cu principal partid PSD, este absolut firesc sa fie un comisar din familia social-democrata. A fost un comisar, domnul Ciolos, din familia popularilor europeni. Cred ca este absolut democratic, legitim, cred ca nimeni nu poate contesta faptul ca cei care au majoritatea in Parlament si care formeaza axul central al guvernarii dau si comisarul european", afirma senatorul PSD, potrivit MEDIAFAX.

"Mai putin important pentru mine este subiectul culorii politice, desi este foarte important ca stanga sa castige in Europa, pentru a vedea si altceva decat austeritate pe burta goala, dar dincolo de acest subiect, importante sunt si persoana si portofoliul, important este ce va face dupa ce va fi numit. N-as vrea sa ajungem la spartul targului si sa obtinem ca in 2007 Multilingvism si sa alegem ultimii, pentru ca altii si-au facut lectiile si noi n-am apucat sa ne facem un lobby. Pentru Ciolos a inceput lobby-ul intern si extern cu doi ani de zile mai devreme fata de 2009. Suntem la cateva luni si inca nu ne-am hotarat ce vrem sa facem si cu cine mergem in aceasta directie", observa senatorul social-democrat.

Intrebat daca l-ar tenta postul de comisar european, Mircea Geoana a raspuns: "Daca va fi vreo sansa sa ocup o pozitie internationala de influenta, nu ma dau in laturi, e un lucru important pentru tara si pentru mine, nu trebuie sa ma ascund, dar mai important decat asta este sa redevenim ambitiosi si sa stim sa ne urmarim cu perseverenta, cu inteligenta, cu sofisticare interesele generale. Pentru mine, politica in Romania ramane in continuare principala mea preocupare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.