Politica22 Ianuarie 201414:28

Lectura de un minut

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a declarat, miercuri, ca "evenimentele" din decembrie 2013 din Parlamentul roman au "scuturat" sistemul si au pus la indoiala respectarea unor principii cheie, el aratand ca principiul egalitatii in fata legii se aplica si parlamentarilor.

Gray a fost intrebat, miercuri, in conferinta de presa in care a przentat Raportul MCV, ce ar trebuie sa faca Parlamentul roman, care este una dintre institutiile cele mai criticate in Raport, pentru a-si demonstra angajamentul de a combate coruptia, conflictul de interese si hotararea de a respecta decizile emise de ANI.

Mark Gray a raspuns precizand ca, in ceee ce priveste Parlamentul, exista o serie de aspecte diferite care trebuie luate in calcul si ca este necesar sa se priveasca inspre aspectele care tin de integritate.

"Trebuie in mod firesc sa privim problemele de integritate. E evident acest lucru. In Raport exista o sectiune care se refera specific la Parlament. Ceea ce am analizat noi acolo, daca privim Statutul, vom constata ca e un pas util. S-a introdus o claritate mai mare si, foarte important, exista niste termene limita", a spus Gray, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca "peisajul" e inca neclar, ceea ce nu constituie o surpriza.

Citeste si:
Schimbări în Parlament: toți deputații ALDE sunt acum afiliați...
Schimbări în Parlament: toți...

"Dar e un peisaj neclar si acest lucru nu este o surpriza. Veti vedea in Raport comentarii in legatura cu evenimentele din decembrie 2013.

Acestea au scuturat sistemul si au pus la indoiala respectarea unor principii cheie", a spus Gray.

El a precizat ca, din acest motiv, Statutul e foarte important, ca si Codul de conduita, desi acesta este doar in forma de proiect.

"Cred ca Raportul arata foarte clar ca din perspectiva Comisiei toti sunt egali in fata legii, acest lucru aplicandu-se inclusiv parlamentarilor si procesului parlamentar", a spus Gray.

Citeste si:
Deputații români din Parlamentul European intră în dialog live cu...
Ziua Europei: Deputații...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.