Social-democratii discuta despre organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei intr-o singura zi, simultan cu europarlamentarele, si nu in doua zile, asa cum au anuntat saptamana trecuta liderii USL, au relatat, marti, surse din PSD.

Motivele invocate de social-democrati in sprijinul acestei variante sunt de ordin tehnic si privesc faptul ca desfasurarea referendumului pe parcursul a doua zile - sambata si duminica - "ar crea confuzie in randul electoratului", potrivit surselor citate, transmite MEDIAFAX.

Astfel, in PSD se discuta despre faptul ca desfasurarea referendumului pe parcursul a doua zile ar crea posibilitatea ca alegatorii care s-ar prezenta, de exemplu, sambata la vot pentru referendum sa nu mai vina inca o data duminica la urne pentru a-si exprima optiunea in ceea ce priveste candidatii pentru europarlamentare.

De asemenea, social-democratii au invocat si o serie de temeri legate de ”incurcaturile” organizatorice care ar fi generate de cele doua scrutinuri paralele - alegeri europarlamentare si referendum, unul de doua zile si celalalt intr-o singura zi.

In PSD se discuta ca alegerile pentru PE si referendumul de revizuire a Constitutiei sa se desfasoare pe parcursul unei singure zile, respectiv duminica, 25 mai, au aratat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.