Presedintele Basescu a relatat, in discursul de la primirea oficiala de catre Shimon Peres, ca in seri de weekend merge la o gradina din Bucuresti unde se poate manca si unde intalneste grupuri de isarelieni ce viziteaza Romania, aratand ca e impresionant ca si copiii celor nascuti aici stiu romana.

"Am foarte multi martori, langa locuinta mea din Bucuresti este o gradina unde se poate servi masa in weekend si unde ma duc adesea pentru ca stiu ca sambata seara intalnesc grupuri de israelieni care viziteaza Romania. Este pentru mine o mare placere sa petrec o ora, doua impreuna cu grupurile care ne viziteaza si impresionant este ca nu vin numai fosti cetateni romani, acum cetateni israelieni, dar vin si copiii lor si constat ca stiu limba romana, ca stiu multe despre locurile in care parintii lor s-au nascut", a spus seful statului, potrivit MEDIAFAX.

"Este impresionant pentru mine acest lucru", a adaugat presedintele Basescu.

Despre relatia bilaterala, Traian Basescu a spus ca Romania si Israel au domenii de excelenta colaborare, in tehnica militara, in lupta antiterorista, in combaterea crimei transfrontaliere.

"Trebuie sa o spunem, cele peste 6.200 de firme israeliene reprezinta investitii ale oamenilor de afaceri israelieni in dezvoltarea Romaniei", a mai declarat Traian Basescu, amintind si investitiile in domeniul medical, multe clinici fiind deschise de israelieni si asigurand o buna asistenta in domeniul privat. "Discutiile vor consolida aceste lucruri deja facute si vor deschide noi orizonturi pentru relatia noastra cu Israelul", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita de stat in Israel, a fost primit, luni dimineata, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.