Presedintele Traian Basescu, aflat in vizita de stat in Israel, a fost primit, luni dimineata, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres.

Traian Basescu a fost primit de presedintele Statului Israel la resedinta oficiala a acestuia din Ierusalim, Shimon Peres numindu-l pe seful statului roman "prieten" si "capitan de nava".

Presedintele Shimon Peres a declarat in cadrul discursul sau ca il primeste pe presedintele Basescu cu inima deschisa.

"Va primesc aici cu toata inima, domnule presedinte si un prieten. Pentru mine este si mai important ca sunteti capitan de nava si de aceea antrenamentul de capitan, pentru presedinte, este foarte bun", a declarat Shimon Peres, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in discursul din cadrul primirii oficiale, ca este pentru el nu numai o onoare sa fie invitatul presedintelui Peres, dar si o bucurie sa viziteze Tara Sfanta.

"O tara de care suntem legati in primul rand prin numarul mare de evrei romani care au plecat din tara de origine pentru a contribui la constuctia si dezvoltarea Israelului", a spus Traian Basescu.

Citeste si: Ierusalim: Basescu, primit de presedintele israelian Shimon Peres


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.