Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, ca a atentionat, in discutia cu acesta, "asupra riscurilor Gagauzia si Transnistria".

"Subiectele sunt anuntate, problema Moldovei, sprijinul pentru Moldova cu semnare cat mai rapid si ratificare in timp util, inainte de alegeri. Am atentionat asupra riscurilor Gagauzia si Transnistria", a spus Basescu, dupa intalnirea cu Rompuy, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la cererea partii romane, temele de discutie fiind prioritatile Romaniei in UE in 2014, asocierea Republicii Moldova la UE si aderarea Romaniei la Schengen.

Administratiei Prezidentiala a anuntat, miercuri, ca intalnirea lui Traian Basescu cu presedintele Consiliului European are loc la solicitarea presedintelui Romaniei.

Presedintele Traian Basescu a solicitat misiunii OSCE in Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii romane ca limba de studiu, urmare a "presiunilor administrative" facute de Tiraspol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.