Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, la iesirea de la CSM, ca nu se pune problema existentei unui conflict intre politic si justitie, ci ce o intelegere diferita a unor lucruri, de aceea ar vrea sa fie stabilit un cod de conduita a politicienilor fata de justitie.

"Nici vorba sa fie un conflict intre politic si justitie. Exista, evident, o intelegere diferita a unor lucruri, uneori. De aceea as vrea ca, de comun acord, sa putem stabili cateva repere, atunci cand vorbim despre justitie", a spus Cazanciuc, la finalul sedintei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, scrie MEDIAFAX.

In acest sens, ministrul Justitiei a spus ca se afla in dezbatere cu societatea civila si cu magistratii, referitor la implementarea unui cod de conduita.

"Nu discutam de ultimele zile despre nevoia unei anumite conduite a politicienilor fata de justitie. Se intampla de mult timp ca dezbaterea politica sa aiba in centrul atentiei justitia. De aceea, cred ca este nevoie de o dezbatere cu judecatorii, cu procurorii, cu societatea civila, cu politicienii, pentru a stabili cateva repere, de comun acord agreate, atunci cand discutam despre justitie si de aceea am incercat sa conturam un cod de conduita cu privire la justitie, pe care sa ni-l putem asuma cat mai repede posibil", a adaugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat ca a "creionat" cateva idei si si-a exprimat speranta ca va fi organizata, in scurt timp, o dezbatere publica, cat mai larga, referitoare la codul de conduita.

De asemenea, ministrul Justitiei a mai spus ca sunt in pregatire acte normative, ce vor fi adoptate pana la sfarsitul lunii, in care se va vedea foarte clar sprijinirea independentei justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.