Premierul Ponta a declarat ca este "convins" ca justitia este atat de independenta incat nu poate fi influentata nici de el si nici de "cel care are cheile justitiei", comentand astfe raportul Inspectiei Judiciare in care se arata ca declaratiile premierului in cazul Nastase au afectat independenta.

"Sunt convins ca populatia are mare incredere in justitie (...) Eu sunt linistit de faptul ca justitia este atat de independenta incat, in mod sigur, nu poate fi influentata de nimeni, nici de cel care are cheile justitiei, nici de mine, de nimeni. Sunt atat de cinvins de independenta justitiei din Romania si de faptul ca nici daca ai cheile justitiei nu se intampla nimic, ea tot independenta ramane, incat e foarte bine", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Declaratiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere, potrivit concluziilor din raportul Inspectiei Judiciare.

"Declaratiile premierului afecteaza independenta justitiei, inducand in randul populatiei un sentiment de neincredere", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Tamara Manea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.