Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari privind declaratiile sefului statului privind revizuirea Constitutiei si rezultatul referendumului din 2009 pentru Parlamentul unicameral, ca nimeni nu poate sa incalce decizia poporului roman.

Intrebat, la intrarea in sediul Curtii Constitutionale, cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora, daca revizuirea Constitutiei nu se face pentru a pune in aplicare referendumul din 2009, revizuirea nu se justifica", Augustin Zegrean a spus: "Nu va raspund la intrebarile astea, nu astazi".

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Curtii Constitutionale a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Parlamentul nu poate sa incalce decizia poporului exprimata prin referendum.

"Nu poate sa incalce nimeni decizia poporului roman, pentru ca in Constitutie, la articolul 2, se spune ca suveranitatea apartine poporului, care o exercita prin organele sale liber alese si prin referendum. Mai mult de atat nu va pot spune", a adaugat Zegrean.

Seful statului a declarat, marti, ca la revizuirea Constitutiei trebuie sa se tina cont de decizia Curtii Constitutionale privind obligativitatea respectarii referendumului din 2009, aratand totodata ca liderul PNL Crin Antonescu si-a luat "rolul mincinosului" vorbind de 300 de deputati, fara a mentiona si cati senatori se doresc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.