Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, sustine ca nu se pune problema ca el sa candideze la functia de presedinte al Romaniei la alegerile de la sfarsitul anului.

"Am candidat o data. Acum nu se mai pune problema. Sa-mi schimb profesiunea la 65 de ani? In Romania, presedintele, conform Constitutiei, este un om politic. La 65 de ani imi este greu sa ma debarasez de haina de bancher, care-ti intra in piele. Nu prea stiu cazuri ca la 65 de ani, sa intre cineva in viata politica", a afirmat Mugur Isarescu, intr-un interviu pentru Mediafax.

In urma cu trei luni, consilierul lui Mugur Isarescu, Adrian Vasilescu, declara ca guvernatorul BNR nu si-a propus sa candideze la presedintie.

"Candidatura guvernatorului este o problema de vointa personala, nu si-a propus sa candideze la presedintie. Chestiunea candidaturii e o problema serioasa, trebuie sa te gandesti, sa te pregatesti, nu merge sa te prezinti individual. O candidatura la presedintie fara un partid puternic in spate nu are succes. Pe de alta parte insa, e foarte limpede ca in acesti ani in care a facut dovada ca, desi Romania a mers pe valurile crizei, stabilitatea financiara a fost asigurata in toate momentele. De aici incolo, probabil in 2015 sa vedem ca se naste un nou ciclu economic, care va trebui sa sa vina cu avant, este nevoie de o baza foarte solida, care nu poate fi decat stabilitatea financiara a tarii. Mugur Isarescu ar trebui sa mai aiba un mandat la BNR. Este singurul lucru bun care se poate face la BNR pentru viitorul tarii. De ce sa isi schimbe scena?", a afirmat Vasilescu, la Digi 24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.