UDMR va decide la inceputul lunii iunie, dupa alegerile europarlamentare, daca va nominaliza un candidat pentru alegerile prezidentiale, a declarat, marti,  presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a adaugat ca este bine ca organizatia sa aiba un candidat la acest scrutin.

El a precizat ca pana in acest moment in UDMR nu s-a discutat daca in 2014 Uniunea va avea candidat propriu la prezidentiale, fiind "prematur" sa se ia o decizie in acest moment.

"Vom discuta abia dupa alegerile europarlamentare - asta am propus eu - si vom lua o decizie, cel mai probabil, la inceputul lunii iunie. Este bine sa avem un candidat, dar, cum stim ca din pacate nici in 2014 nu vom da noi un presedinte, trebuie sa facem si alte calcule, daca e benefica sau nu o astfel de candidatura, dar inainte de inceputul lunii iunie nu vom lua o decizie. Exista si posibilitatea sa nu avem, desi, asa cum stiu eu, foarte multe argumente au fost si sunt sa avem un candidat si in 2014", a mai spus Kelemen, pentru MEDIAFAX.

Liderul UDMR a afirmat ca anul 2014 este unul "atipic" din perspectiva scrutinului pentru alegerea presedintelui.

"Din 1996, nu am avut vreun an cu alegeri prezidentiale in care sa nu se stie la inceputul anului cine sunt candidatii cei mai importanti. In afara de Crin Antonescu, mare lucru nu stim in acest moment, dar si acolo exista permanent semne de intrebare, daca va fi din partea USL sau din partea PNL", a adaugat Kelemen.

Presedintele UDMR a precizat ca, din anul 1996, Uniunea a avut candidat la toate alegerile prezidentiale. "Stim ce inseamna sa ai un candidat, sa ai un proiect pentru toata Romania", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.