Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca in USL s-a decis modificarea Legii electorale astfel incat la Camera sa se revina la votul pe lista, urmand sa fie maximum 300 de deputati.

Antonescu a declarat ca in sedinta USL s-a decis modificarea Legii electorale, numarul maxim de parlamentari din Camera Deputatilor urmand sa fie de 300, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit lui Antonescu, USL a decis revenirea la formula proportionalitatii directe pentru alegerea Camerei, adica la votul pe liste.
Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, la B1 TV, ca nu exclude posibilitatea repetarii referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat in primul tur al alegerilor prezidentiale.

"Trebuie respectat rezultatul referendumului, dar proiectul de revizuire a Constitutiei nu reflecta vointa suverana a poporului. Atunci trebuie avuta in vedere si posibilitatea repetarii referendumului cand ei sunt la putere (USL - n.r.)", a afirmat presedintele.

Intrebat daca acesta lucru va responsabiliza USL, Basescu a raspuns: "Sigur ca da".

In iunie 2013, Parlamentul a respins, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "impotriva" si 69 de abtineri, hotararea care aviza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi. Reprezentantii PDL au reclamat faptul ca Parlamentul nu are o hotarare in privinta solicitarii presedintelui. Birourile permanente reunite ale celor doua Camere au respins, insa, solicitarea PDL de a relua votul in plenul reunit asupra referendumului cerut de seful statului, considerand ca procedura parlamentara a fost indeplinita, avizul fiind consultativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.