Premierul Ponta afirma ca nu s-a intalnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programata o vizita privata de trei zile in Italia si ca tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucuresti este confidentiala, iar Corlatean era indreptatit sa exprime pozitia.

El a aratat ca in vizita in Italia, programata dinainte, a fost insotit de sotia sa si s-a intalnit cu liderul partidului de guvernamant italian, in contextul in care la Roma urmeaza sa fie organizat, peste o luna, Congresul Partidul Socialistilor Europeni, unde va fi nominalizat si candidatul pentru postul de presedinte al Comisiei Europene.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a aratat totodata ca stia care este subiectul principal pentru care oficialul american vine la Bucuresti si ca acest subiect a fost discutat si la ultimul Consiliu de Aparare a Tarii, fiind nepublic, confidential si pentru care ministrul de Externe, Titus Corlatean, este cel mai indreptatit sa exprime punctul de vedere al Guvernului.

Premierul a apreciat astfel ca "nebunia" cum ca oficialul SUA a venit la Bucuresti pentru a certa Guvernul este "o iluzie fanariota".

In privinta vizitei sale in Italia, Ponta a apreiat ca presedintele Traian Basescu era informat, deoarece SPP stia unde a plecat.

Asistentul secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, vineri si sambata, o vizita la Bucuresti, in cadrul careia a fost primita la Cotroceni de presedintele Traian Basescu si s-a intalnit cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, dar si cu membri ai societatii civile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.