Presedintele Traian Basescu a transmis sambata, un mesaj de condoleante la incetarea din viata a fostului premier Ariel Sharon, un "om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel".

"Incetarea din viata a lui Ariel Sharon, om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel, reprezinta o pierdere insemnata pentru poporul sau si pentru intreaga lume. Prin actiunile sale politice si prin valorile pe care le-a sustinut in intreaga sa activitate, Ariel Sharon ramane una dintre figurile marcante din istoria moderna a Statului Israel", se spune in mesajul presedintelui Basescu, potrivit unui comunicat de presa al Admnistratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Seful statului transmite condoleante familiei si celor care l-au pretuit pe Ariel Sharon.

Ariel Sharon a decedat sambata, la varsta de 85 de ani, dupa ce starea sa de sanatate se deteriorase in ultimele zile, fiind critica. Ariel Sharon, aflat in coma dupa un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era in stare foarte grava din 1 ianuarie 2014.

"In acest moment de adanca tristete pentru noi toti, doresc sa adresez sincere condoleante familiei indurerate si tuturor celor care l-au pretuit", spune presedintele Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.