Doi dintre inculpatii judecati alaturi de Liviu Dragnea in dosarul "Frauda la referendum" au aratat vineri, la ICCJ, ca vor sa recunoasca integral faptele de care sunt acuzati si sa fie judecati prin procedura simplificata, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat in discutie, vineri, dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane.

Instanta a citit rechizitoriul procurorilor DNA si a stabilit ca audierile in acest caz sa inceapa in 14 februarie, cu un prim lot de persoane, respectiv membrii Sectiei de votare 105.

Sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut au aratat, prin avocatul lor, ca doresc sa fie judecati prin procedura simplificata, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedura penala, prin care se arata ca inculpatul recunoaste integral acuzatiile ce i se aduc de catre anchetatori, iar in acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicata.

Instanta va analiza in 24 ianuarie daca ii poate judeca prin procedura simplificata pe cei doi inculpati.

Judecatorii au mai stabilit ca in 28 februarie sa fie audiat un al doilea lot de membri ai sectiei de votare 140.

Liviu Dragnea a spus, la iesirea din sala de judecata, ca nu se teme de declaratiile pe care le vor da cei doi inculpati care vor sa admita acuzatiile DNA. Dragnea a precizat ca nu-i cunoaste pe cei doi si ca acestia nu au de unde sa-l cunoasca pe el. "Nu au ei ce sa declare despre mine", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a aratat ca nu va mai comenta pe viitor cazul in fata presei, dar ca va veni la instanta ori de cate ori este nevoie, pentru lamurirea acuzatiilor ce i se aduc. Dragnea a precizat ca este posibil ca si el sa fie audiat la termenul din 14 februarie.

Citeste si: Dosarul "Frauda la referendum" ramane la ICCJ


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.