Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca opinia sa este ca PNL ar trebui sa aiba "maturitatea" de a participa pe liste proprii la alegerile europarlamentare din acest an, mentinand USL, dar nu se opune unei alte formule care ar putea fi discutata.

Antonescu a fost intrebat daca el sustine ideea listelor comune USL la europarlamentare sau participarea PNL pe liste separate.

"Eu continuu sa cred - e o parere strict personala, nu ma opun oricarei formule - ca noi ar trebui sa avem maturitatea sa putem face aceste alegeri pe liste separate, mentinand USL si mentinand toate acele obiective comune ale USL", a declarat presedintele PNL, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca o astfel de propunere, avansata inclusiv de unii lideri ai PNL, nu este una de actualitate in momentul de fata.

"Nu am avut o asemenea problema (in PNL, n.r.), noi avem declaratii mai vechi si abordarea mai veche, care este actuala, care nu a fost modificata, ca mergem fiecare pe liste separate din ratiuni care au fost explicate. Am vazut la PSD niste masuri de natura organizatorica si niste elemente de calendar pentru pregatirea ca partid distinct a alegerilor europarlamentare, ceea ce si noi am facut astazi. Daca la un moment dat in cursul discutiilor pe care le avem apare o asemenea propunere, o vom discuta, dar deocamdata ea nu este de actualitate. (...) Daca acesti colegi (intre care Radu Stroe, n.r.) doresc sa participe pe liste comune, vor pune aceasta problema in partid si, sigur, in USL", a mai declarat Antonescu.

Ministrul liberal de Interne Radu Stroe, vicepresedinte al PNL, a precizat, joi, raspunzand unei intrebari, ca sustine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, mentionand ca acesta este punctul sau de vedere.

Radu Stroe a fost intrebat daca sustine ideea candidaturii pe liste comune PNL-PSD la europarlamentare. El a raspuns afirmativ, precizand ca sustine ideea listelor comune "din foarte multe motive" si ca acesta este punctul sau de vedere, dar o discutie pe acest subiect ar putea sa aiba loc in sedinta conducerii PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.