Senatorul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca, din punct de vedere al mentinerii coeziunii USL, listele comune ale PSD si PNL la alegerile pentru Parlamentul European ar fi mult mai utile decat candidatura separata.

"Din punctul de vedere al mentinerii coeziunii aliantei cu PSD, cred ca ar fi mult mai utile listele comune. Riscul listelor separate este dat de competitia inerenta care se produce intre cele doua partide si, pe fondul unor disensiuni pe care le-am remarcat cu totii in ultima perioada, aceasta situatie se poate deterioara", a remarcat Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

"Deci asa, daca vreti, intr-o intelepciune larga, poate e mai bine pe liste comune", a adaugat senatorul PNL.

Tariceanu a precizat, insa, ca, pe de alta parte, PNL trebuie sa marcheze la capitolul identitate ideologica pe partea dreapta.

"Si, din aceasta perspectiva, ar fi mai utile listele separate", a spus Tariceanu.

El a mentionat ca alegerile pentru PE nu reprezinta, din pacate, o mare miza nici pentru electorat, nici pentru structurile PNL, nici pentru alesii PNL si ca, in consecinta, prognozeaza o slaba participare a electoratului.

Tariceanu a mai spus ca, prin urmare, rezultatul alegerilor pentru PE trebuie sa fie ponderat de aceasta situatie de prezenta slaba a electoratului.

"Deci ele (alegerile pentru PE, n.r.) nu sunt atat de concludente pe cat ne-am imagina", a conchis liberalul.

El a mai spus ca, personal, nu are in vedere o candidatura la alegerile europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.