Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la inceputul primei sedinte a conducerii liberale din acest an, ca el crede "cu tarie" ca, in ciuda tuturor lucrurilor vazute si traite pe sfarsit de an, exista obligatia de a se incerca revigorarea, mentinerea USL, care sa-si duca la capat mandatul.

"Imi par iresponsabile declaratiile unor colegi de alianta, oameni politici, care vorbesc despre data la care ar fi mai bine sa rupa USL, despre galceava din cutare sau cutare colt al tarii, despre toate divergentele, conflictele, frustrarile, care s-au acumulat in anul trecut in interiorul acestei aliante. Nu ca ele nu ar fi reale, stim bine ca sunt reale, stim bine ca dincolo de cele care s-au expus public, cu imprudenta, dupa parerea mea, chiar cu iresponsabilitate, exista multe altele despre care am stiut sa tacem", a afirmat Antonescu, in interventia sa din debutul sedintei BPN al PNL, la care presa a avut acces, transmite MEDIAFAX.

Liderul PNL a sustinut ca liberalii pot avea "motive reale" sa discute la un moment dat "despre incetarea acestui contract" privind USL, insa politicienii pot face acest lucru spre deosebire de alegatori, care nu au mijloacele sa determine o decizie politica intre alegeri.

"Cetatenii nu au decat posibilitatea ca o data la patru ani sa creada pe unii dintre noi si sa dea un vot, care inseamna un contract, pe care, daca il rupem, il rupem noi, politicienii, unilateral. Cetatenii nu se mai pot pronunta. (...) Iata de ce cred, inainte de toate si din capul locului, ca este responsabilitatea si capacitatea noastra de a ne gandi nu daca si nu cand si nu cum rupem USL, ci cum ducem la capat angajamentul pe care ni l-am luat", a declarat Antonescu.

Presedintele PNL a precizat ca la inceputul acestui an crede "cu tarie" ca, in ciuda tuturor lucrurilor din USL din 2013, exista posibilitatea de a revigora si de a mentine USL.

"La inceputul acestui an, cred cu tarie ca, in ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am trait si le-am vazut, mai cu seama spre finalul anului trecut, exista posibilitatea si, in orice caz, avem obligatia sa incercam, luand masuri care se impun, luand masuri care sunt posibile si nimerite, sa revigoram, sa mentinem USL, sa ne achitam de obligatiile si sa folosim prerogativele pe care in interiorul acestei aliante le avem pentru a ne duce la bun sfarsit mandatul. Un mandat care trece si peste alegeri europalamentare, care implica alegeri prezidentiale si care implica guvernarea si mentinerea unei majoritati parlamentare pana la sfarsitul lui 2016, la urmatoarele alegeri parlamentare", a spus Antonescu.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.