Inspectia Judiciara de pe langa CSM va efectua verificari atat la DNA, cat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in contextul declaratiilor facute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase.

"Sesizarea noastra a fost legata de declaratiile politice din ultima perioada, in special cea a premierului Victor Ponta. Acea declaratie la care ne-am referit noi in principal are doua aspecte. Acea afirmatie cu privire la o posibila condamnare politica unde eu nu vad nicio conexiune, dar asteptam sa vedem ce va spune Inspectia Judiciara. A doua chestiune ridicata de premier e faptul ca doar o parte a spectrului politic a trecut prin filtrul justitiei. Si aceasta afirmatie ni s-a parut extrem de important a fi verificata", a declarat Horatiu Dumbrava, membru CSM, la Realitatea TV.

"Pare-se ca noi ne aflam in mijlocul unei adevarate batalii politice, in raport cu evenimentele politice ce se vor derula in 2014 si de care noi, justitia, trebuie sa ne tinem departe. Nu se vor face verificari la DNA sau la ICCJ, ci verificarea afirmatiilor domnului premier", a mai adaugat Dumbrava.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marti, sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul declaratiilor facute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.