Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea afirma ca presedintele Traian Basescu continua sa saboteze eforturile Guvernului USL si blocheaza scaderea preturilor la energie, prin retrimiterea la Parlament a legii de aprobare a ordonantei prin care este reesalonata acordarea de certificate verzi.

"Traian Basescu continua sa saboteze eforturile Guvernului USL si blocheaza scaderea preturilor la energie", declara Valeriu Zgonea, intr-un comunicat transmis miercuri.

El a criticat initiativa presedintelui Traian Basescu de a retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2013, prin care este reesalonata acordarea de certificate verzi catre producatorii de energie regenerabila, aratand ca aceasta modificare a dus la scaderea facturilor pentru energie electrica. Zgonea a adaugat faptul ca orice intarziere in aplicarea acestei modificari afecteaza relansarea industriei romanesti.

"Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2013, ordonanta prin care pretul facturii la energie electrica, atat pentru populatie, dar mai ales pentru industrie, ar fi scazut ca urmare a reesalonarii acordarii unor certificate verzi catre producatorii de energie din surse regenerabile. Desi Comisia Europeana a trimis un prim raspuns pozitiv pentru aceasta modificare, presedintele nu este de acord ca romanii sa plateasca mai putin factura la energie electrica. Pe Traian Basescu il intereseaza numai sa puna bete in roate Guvernului. De aceea face tot posibilul pentru a amana intrarea in vigoare a acestei modificari. Efectele sabotajului presedintelui se vor resimti in buzunarul cetatenilor, dar mai grav este ca afecteaza relansarea industriei romanesti, prin cresterea costurilor", a declarat Valeriu Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, spre reexaminare, Parlamentului, legea privind aprobarea OUG pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.