Presedintele Traian Basescu i-a cerut, marti, "imperativ" prim-ministrului Victor Ponta "sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei si sa reintre in atributiile constitutionale ale functiei de prim-ministru".

Potrivit unui comunicat de presa al Departamentului de comunicare publica al Administratiei Prezidentiale, "presedintele Traian Basescu a luat nota cu profunda ingrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justitiei facute in ultima perioada, inclusiv in data de 6 ianuarie".

"Domnul presedinte Traian Basescu considera ca aceste declaratii aduc prejudicii grave Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene si NATO. Totodata, aceste declaratii sunt incompatibile cu exigentele functiei de prim-ministru intr-un stat al Uniunii Europene", se arata in comunicatul Departamentului de comunicare publica al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Presedintele ii cere "imperativ" prim-ministrului Victor-Viorel Ponta "sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei si sa reintre in atributiile constitutionale ale functiei de prim-ministru".

"Totodata, domnul presedinte Traian Basescu ii cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa respecte Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Guvernului, in care elementul central se refera la sustinerea independentei justitiei", se mai arata in comunicatul de presa.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca Adrian Nastase este un condamnat politic si o victima a regimului Basescu, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei si Daniel Morar, principalii sai colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, impotriva adversarilor politici.

Citeste si: Declaratiile lui Ponta despre condamnarea lui Nastase, analizate de CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.