Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca social-democratii au primit cu tristete vestea condamnarii lui Adrian Nastase, fiind alaturi de acesta si de familia sa, el opinand totodata ca acesta "a platit deja mult prea mult".

"Toti colegii din PSD au primit cu tristete aceasta veste. Suntem alaturi de Adrian Nastase si de familia sa si consideram ca a platit deja mult prea mult", a spus Ivan.

Sustinand ca se discuta despre o decizie a instantei cu foarte multe semne de intrebare si spunand ca sunt multe controverse legate de acest dosar, Ivan a acuzat totodata un "rau" pe care Traian Basescu l-ar fi facut politizand justitia in ultimii ani.

Ivan a precizat ca PSD se va angaja cu toate fortele in lupta cu "regimul Traian Basescu", el precizand ca aceasta lupta va continua si dupa ce Traian Basescu nu va mai fi presedinte.

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat pentru "Gandul" ca sentinta primita de fostul premier Adrian Nastase in dosarul Zambaccian "este prea mult, indiferent de faptele pe care le-a facut", avertizand ca se creeaza "un precedent foarte periculos".

"Nu cred ca asa se poate trata politica intr-o tara civilizata. Daca ar fi sa vorbim din punct de vedere uman, e dezastru! E dezastruos ce se intampla! Nu cred ca se putea astepta nimeni. Cred ca a adus si el niste servicii destul de mari acestei tari", a spus Vanghelie.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca aceasta condamnare "este prea mult in momentul de fata", el reamintind ca Adrian Nastase a fost cel care a negociat integrarea Romaniei in UE.

"Cred ca tot ce se intampla in clipa de fata este crearea unui precedent foarte periculos. in UE nu se intampla cu niciun fost prim-ministru si cu niciun om politic de calibrul lui Adrian Nastase asa ceva. Cred ca este prea mult, indiferent de faptele pe care le-a facut el, fie bune, fie rele. Indiferent daca este vinovat si trebuie sa plateasca. Dar eu cred ca in clipa de fata cream un precedent foarte periculos si nu ajuta cu nimic la democratia din Romania", a adaugat Vanghelie pentru "Gandul".

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

El a precizat ca asistam la un fenomen periculos, iar ceea "ce se intampla nu reprezinta ceva bun pentru Romania".

"incercarea de la un mandat la altul sa ne arestam intre noi nu cred ca o sa ajute pe nimeni. si cred ca in astia 20 de ani de politica poate ar fi trebuit sa fie mult mai multi condamnati cu pedepse mult mai mari", a subliniat Marian Vanghelie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.