Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca s-a saturat de "povestea" ca Romania nu da bani R. Moldova, aratand ca este un "soi de incorectitudine" a politicienilor de la Chisinau, carora le spune: "Fratilor, hai sa va facem factura!".

"Eu m-am cam saturat de povestea asta: Romania vrea, dar nu da bani. Romania a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova, din asistenta pe care noi am furnizat-o, pentru ca noi nu mai suntem la capitolul tari in curs de dezvoltare, noi contribuim cu bani pentru tarile in curs de dezvoltare. Romania a cheltuit in ultimii ani circa 500 de milioane, din acestia 75% s-au dus in Republica Moldova", a afirmat Traian Basescu, intr-o emisiune la B1 Tv, transmite MEDIAFAX.

Basescu a mai spus ca acesta este al saselea an in care Romania da 5.500 de burse tinerilor din Republica Moldova, aratand ca acest lucru "nu este ieftin" si ca la aceasta se adauga si furnizarea de energie electrica atunci cand Republica Moldova a avut nevoie.

"Nici acum, la intalnirile bilaterale, nu se spune: «Frate, sunt vreo 40 milioane factura de energie electrica». Linia de 100 kw este gata pe teritoriul Romaniei, niciun ban de la Republica Moldova. Au fost inundatiile din 2011 si statul roman a construit case in valoare de 8 milioane de euro in Republica Moldova sau a acordat cetatenie. Costa si asta bani", a adaugat Basescu.

"Este un soi de incorectitudine a politicienilor din Republica Moldova. Pai nu vorbe, fratilor, hai sa va facem factura si Romania este o tara care a trecut prin dificultati economice, a avut cheltuieli", a mai spus seful statului.

El a aratat ca pentu Romania nu a fost niciodata o problema, chiar in perioada de criza, sa dea banii Republicii Moldova si ca si in aceasta perioada s-au cheltuit peste 8 milioane de euro.

Traian Basescu a mai spus ca Romania trebuie sa inceapa o dezbatere, care nu trebuie sa-i priveasca pe politicienii de la Chisinau, daca ar fi de acord cu unirea cu Republica Moldova, deoarece tara noastra are obligatia sa-i dea posibilitatea de a-si continua parcursul european prin unirea cu Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in noaptea de Revelion, ca isi doreste ca anul 2014 sa fie ”anul in care sa afirmam deschis ca Moldova este pamant romanesc”.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Republica Moldova are nevoie de mesaje de sustinere pentru integrarea in UE care sa consolideze societatea, nu de declaratii ca ale presedintelui Traian Basescu care sa scindeze societatea, a declarat in 23 decembrie 2013 premierul moldovean, Iurie Leanca, precizand ca problema unirii cu Romania nu este pe agenda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.