Procurorii DNA anunta ca au contestat decizia de eliberare conditionata a lui Victor Babiuc, luata de Judecatoria Gaesti, astfel ca acesta ramane incarcerat pana dupa judecarea recursului la Tribunalul Dambovita.

Oficialii Biroului de presa al Directiei Nationale Anticoruptie au declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca Judecatoria Gaesti a inregistrat recursul depus impotriva deciziei din 19 decembrie a unui judecator de la aceasta instanta care a stabilit ca fostul ministru al Apararii Victor Babiuc poate fi eliberat conditionat.

Imediat dupa decizia Judecatoriei, au adaugat sursele citate, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Gaesti nu au declarat recurs si nu au contestat nici ulterior admiterea cererii de eliberare conditionata.

In acest context, procurorii anticoruptie au transmis instantei de judecata cererea de recurs, care a fost inregistrata, astfel ca dosarul urmeaza sa ajunga la Tribunalul Dambovita, pentru solutionarea contestatiei.

Astfel, Babiuc va fi eliberat numai daca Tribunalul Dambovita va respinge recursul DNA.

Avocatul fostului ministru al Apararii Victor Babiuc a declarat anterior, tot luni, ca acesta va fi eliberat din penitenciar marti, dupa ce instanta va transmite unitatii de detentie, respectiv Penitenciarului Gaesti, decizia prin care s-a admis cererea de eliberare conditionata.

Avocatul Mihail Furtuna mai spunea ca trebuie indeplinite o serie de proceduri pana la eliberarea efectiva a lui Babiuc.

Un oficial din Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti a declarat, luni, ca institutia nu va contesta decizia din 19 decembrie a Judecatoriei Gaesti prin care s-a admis cererea de eliberare conditionata a lui Babiuc.

Citeste si: Fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, ar putea fi eliberat conditionat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.