Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventiva a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi pentru si o abtinere, a anuntat vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.

Deputatul PSD a precizat ca pentru Gheorghe Coman a fost solicitata arestarea pentru o infractiune de insusire de foloase dintr-o functie de conducere politica intr-un anumit partid si nu ca deputat.

"Asa cum vedeti si dumneavoastra nu are nimeni o superimunitate si urmeaza plenul sa stabileasca, probabil se va incuviinta cererea de arestare preventiva. Asupra motivelor de fapt si de drept se va pronunta numai instanta, Parchetul de pe langa ICCJ a venit numai cu o cerere de emitere a acestei actiuni (...) El trebuie sa convinga instanta daca poate sau nu sa fie arestat, poate sa fie cercetar si in stare de libertate", a afirmat deputatul PSD, potrivit MEDIAFAX.

Nica a mentionat ca, in sedinta comisiei, deputatul Coman a sustinut ca este nevinovat.

Vicepresedintele Comisiei juridice a precizat ca pe 27 decembrie plenul Camerei Deputatilor va trebui sa se pronunte asupra cererii de arestare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.