Deputatul PC Gheoghe Coman negocia sprijinul politic pentru accesul in functii publice, spunand ca "fara politica nu poti sa traiesti" si ca "la orice partid se cere niste bani", potrivit referatului procurorilor DNA.

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii lui Gheorghe Coman, deputatul si-a stabilit un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, printre demnitari si lideri politici.

Potrivit MEDIAFAX, procurorii au aratat ca deputatul Gheorghe Coman intermedia prin aceste persoane rezolvarea, in afara cadrului legal, a unor interese private vizand, in principal, sprijinul politic pentru accesul in functii publice importante.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman facea aceste lucruri in schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia intalnirilor de lucru organizate in cadrul formatiunii politice judetene pe care o conducea; angajarea intr-o functie publica de conducere a presedintelui executiv al Organizatiei Judetene Buzau a Partidului Conservator; interventia la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau in sensul de a favoriza o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al Partidului Conservator.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

"Coman Gheorghe: Deci, fii atent, aaa, conform unei intelegeri acuma a noastra care e, intre mine….o sa fie intre mine si PSD, nu mai discutam de PNL, ca PNL-ul n-o sa mai fie, intr-o luna de zile n-o sa mai…. dar nu are nicio…intre noi…intre USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare si am luat la electrica! Intelegi? Ca asta a fost sa fie, sanatosi sa fim, nu-i problema asta e! Si conform intelegerii, protocolului care este, asta…cum ii zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!

B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Coman Gheorghe: Da, da! Poti sa te interesezi…trebuia si directorul mare dar…
.................................................................................................................

Coman Gheorghe: Da…conform intelegerii mi-a dat mie ce mi-a dat si am negociat fiecare cum am putut! Acuma ne-a ramas noua postul asta de …neinteligibil…..a ramas postul asta de director adjunct care esti tu!

B C: Da!

Coman Gheorghe: Intelegi? Acuma sincer nu stiu cum sa-ti spun tie ca eu vreau sa fiu serios si nici n-am nicio treaba… adica n-am nicio treaba…daca ne intelegem si batem palma, suntem prieteni, am fost prieteni si ramanem prieteni, acum asta-i situatia, stii si tu cum e la politica, stii mai bine ca mine! Eu am vorbit cu Vlad, stii cine e Vlad...
..................................................................................................................

Citeste si:
Cum să-ți amenajezi spațiul de gaming
Cum să-ți amenajezi spațiul...

Coman Gheorghe: Tu te gandesti si-mi spui, fii atent, pana pe 16 imi spui da sau nu, sau …bai nu-i mare…stii tu mai bine ca mine, nu tre' sa-ti explic eu, asta e, ca stii si tu mai bine ca fara politica nu poti sa traiesti! Adica nu….voi, directorii, nu altii! Tu n-ai vazut si aia de la …neinteligibil….", potrivit interceptarilor DNA.

In discutiile telefonice interceptate de anchetatori apar si numele ministrului Agriculturii, al consilierului personal al acestuia, al presedintelui ANSVSA, al secretarului de stat in Ministerul Muncii, al presedintelui ANFP, al directorului APIA Buzau, al presedintelui Consiliului Judetean Buzau.

De asemenea, intr-o discutie apare mentionat si numele minstrului delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

"Coman Gheorghe: Ce sa treaca, unde sa treaca frate ca n-au bani, unde sa …ce dracu vorbim aiurea? Bai Cipriane, si-ti mai spun si altceva si cu asta am...sa-ti spun...aaa....ca la orice partid se cere niste bani ca nu ma feresc de tine, mi-a cerut niste bani astia...neinteligibil...si organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapini, tre sa-i fac masa cu aia...eu de unde sa platesc? Asa tu mai stii o relatie, ala mai stie o relatie! Ca mi-a cerut...ba da tu n-ai niciun director aici...acuma o sa fie conferinta mea judeteana, o sa zica, ba, unde mergem, ce facem…iti dai seama combinatii….stii tu mai bine ca nu te invat eu pe tine! Si zice ba, dar tu ce esti vreun prost pe aici? Aia e…combinatii grele pe care le stii si tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea ca asa a fost, eu imi bag p… in ei, chiar nu ma duceam dar am avut obligatii, la partidul asta! Daca era altu", conform referatului DNA.

Citeste si:
Grapini, despre refuzul lui Iohannis de a avea o dezbatere cu...
Grapini, despre refuzul lui...

Deputatii din Comisia juridica au decis vineri sa il invite luni pe deputatul Gheorghe Coman, pentru care ministrul Justitiei cere incuviintarea arestarii preventive, parlamentarii din comisie urmand sa studieze dosarul pana atunci.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a precizat ca sesizarea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman si dosarul acestuia se afla la Comisia juridica, deputatii din comisie putand sa aiba acces la acest dosar de vineri pana luni la ora 09.30, cand se va intruni din nou comisia.

Ciuca a mai spus ca membrii Comisiei juridice au la dispozitie trei zile, urmand ca luni sa elaboreze raportul lor in cazul lui Coman, dupa care se va intruni Biroul permanent al Camerei Deputatilor si apoi in termen de cinci zile plenul trebuie sa se pronunte in acest caz.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Ministerul Justitiei a anuntat joi ca ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman intr-un dosar penal instrumentat de DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.