Deputatul PC Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte de coruptie, a fost prins, joi dupa-amiaza, in judetul Prahova, si va fi dus pentru a fi audiat la DNA Ploiesti, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, el a fost prins in trafic pe DN1 B, intre Buzau si Ploiesti.

Aceleasi surse spun ca procurorii DNA Ploiesti nu il vor retine pe Coman, insa vor declansa procedura de solicitare catre Camera Deputatilor a incuviintarii arestarii preventive, transmite MEDIAFAX.

Conform surselor citate, flagrantul in cazul lui Coman a reusit in intregime, iar infractiunea de coruptie de care este acuzat acesta a fost surprinsa integral audio si video si in prezenta unor martori.

In acest context, procesul verbal de prindere in flagrant a fost legal constituit, astfel ca DNA poate cere arestarea deputatului.

Gheorghe Coman este urmarit penal pentru fapte de coruptie, dupa ce a fost prins cand primea 3.140 de lei pentru a mentine in functie un sef din Directia Sanitar Veterinara Buzau, parlamentarul fugind cu masina in urma flagrantului organizat de procurorii DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti au inceput urmarirea penala fata de Gheorghe Coman, deputat si presedinte al organizatiei judetene Buzau a unui partid (PC - n.r.), pentru folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se precizeaza intr-un comunicat de joi al DNA.

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul PC, a solicitat denuntatorului din acest caz - persoana cu functie de conducere in Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau -, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica respectiva, diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

"Foloasele pretinse constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau", sustin anchetatorii.

In perioada 9-16 decembrie 2013, in acelasi context, Coman i-ar fi solicitat denuntatorului sa achite 3.140 de lei, adica jumatate din contravaloarea notei de plata aferenta evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, in municipiul Buzau, cu ocazia conferintei avand ca scop alegerea conducerii judetene a respectivei formatiuni politice, eveniment la care a si fost reinvestit in functia de presedinte.

DNA precizeaza ca deputatul a primit banii miercuri, fiind surprins in flagrant de procurorii anticoruptie.

La interventia procurorilor, invinuitul a fugit cu autoturismul in care se afla in momentul flagrantului, sustragandu-se astfel urmaririi penale, mai arata DNA.

Citeste si:
Cum să-ți amenajezi spațiul de gaming
Cum să-ți amenajezi spațiul...

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PP-0DD, iar in martie s-a mutat la PC.

El a fost ales presedinte PC Buzau saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.