Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca a vazut cu regret faptul ca in USL exista tensiuni, el aratand ca acestea se pot depasi cu intelepciune.

"Am vazut cu regret, dar eu sper sa se depaseasca aceste momente tensionate pentru ca nu este folositor nimanui. USL a fost o reusita politica si e pacat sa nu se foloseasca in continuare, sa nu se consolideze chiar aceasta cooperare a fortelor politice care si-au asumat raspunderea guvernarii. Sunt increzator ca pana la urma se va depasi. Se poate, cu intelepciune se poate", a spus Ion Iliescu, potrivit MEDIAFAX.

El a adus in discutie relatia sa cu Corneliu Coposu, in care, desi au existat momente tensionate, s-a gasit calea dialogului.

"Va amintesc ca am avut momente tensionate si la inceputurile noastre, dupa Revolutie, si eram doi adversari remarcabili - domnul Coposu si cu mine. Era foarte aspru, dar am gasit calea dialogului. Nu s-a intamplat ca vreodata sa il invit pe domnul Coposu la un dialog si sa nu vina. Nu s-a intamplat ca sa doreasca sa se intalneasca cu presedintele tarii, functie pe care o aveam atunci, si sa nu aiba mereu usa deschisa", a spus Iliescu.

In ceea ce priveste tensiunile dintre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, Iliescu a precizat ca este vorba de adversitati care pot aparea in cadrul aceeliasi formatiuni politice.

"Intelepciunea trebuie sa treaca peste. Altminteri, toti avem orgolii si nu stim sa le infranam. Chiar remarcam aceasta intelepciune a unor oameni tineri din politica. Eu cred ca vor gasi intelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente si resentimente individuale", a mai spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.