Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, referindu-se la propunerea PNL de a candida in comun cu PSD la alegerile europarlamentare, ca este obligatoriu ca fiecare forta politica din Romania sa-si masoare puterile la acest scrutin, el aratand ca raspunsul social-democratilor este negativ.

"Este obligatoriu ca fiecare forta politica din Romania sa-si masoare puterile in fata electoratului la alegerile europene, sa vedem daca PSD intr-adevar face scorul pe care il avem in soandaje, daca liberalii, pe picioare proprii, pot sa faca un scor decent, daca ceilalti din opozitia de azi vor avea sau nu vor avea aprecierea electoratului roman", a spus Geoana, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca, atat din punct de vedere ideologic, cat si din punct de vedere al familiilor politice, PSD nu poate merge la Parlamentul European, la familia social-democratilor europeni, cu un "sac amestecat de social-democrati si de liberali".

"Deci raspunsul este, din punctul meu de vedere, «Nu». E momentul adevarului. Fiecare sa demonstreze cat de mult stie si poate sa atraga voturi din partea cetatenilor", a spus Geoana.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca PNL a propus PSD ca cele doua formatiuni sa candideze impreuna la europarlamentarele din 2014, el precizand ca social-democratii vor lua o decizie si ca nu exclud nici o alianta cu PC la alegerile pentru PE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.