Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, fost ministru al Culturii, ii cere premierului Victor Ponta sa nu desfiinteze Muzeul Taranului Roman, el comparand o eventuala decizie in acest sens cu daramarea bisericilor de catre Nicolae Ceausescu.

"Ii cer premierului Victor Ponta sa nu desfiinteze Muzeul Taranului Roman, un obiectiv cultural definitoriu pentru patrimoniul identitar romanesc si pentru spiritualitatea romaneasca", a declarat Puiu Hasotti miercuri pentru MEDIAFAX.

Fost ministru al Culturii in guvernul Ponta, Puiu Hasotti a mai aratat ca, "daca premierul ar decide desfiintarea MTR, atunci gestul sau ar fi comparabil cu daramarea bisericilor de catre Nicolae Ceausescu".

Liberalul Gigel Stirbu, investit, marti, in functia de ministru al Culturii, a declarat ca nu este de acord cu comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, afirmand ca "MTR este o institutie emblematica" pentru spiritualitatea poporului roman.

Citeste si: Basescu ii cere lui Stirbu sa nu comaseze Muzeul Satului cu MTR; Ponta: Comasati-le!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.