Toni Grebla a depus, marti, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de judecator la Curtea Constitutionala, in prezenta sefului statului, a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, a presedintelui Curtii si a judecatorilor.

Anterior, la Palatul Cotroceni a avut loc, ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Gigel Stirbu in functia de ministru al Culturii.

Potrivit MEDIAFAX, Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a intrunit 123 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere. Votul a fost electronic secret.

Grebla o va inlocui la CC pe judecatoarea Iulia Motoc, aleasa magistrat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Dupa anuntarea votului, Toni Grebla si-a anuntat demisia din calitatea de senator.

Toni Grebla este de profesie avocat si a fost presedinte al Comisiei juridice din Senat in legislatura precedenta, iar in actuala legislatura vicepresedinte al acestei comisii.

Senatorul Toni Grebla a fost propus luni de PSD pentru Curtea Constitutionala, din partea Senatului, el primind in aceeasi zi si avizul Comisiei juridice.

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat luni ca a avut o discutie cu Lucian Bolcas, care l-a informat ca nu doreste functia de judecator la Curtea Constitutionala, "avand in vedere aversiunea presedintelui Traian Basescu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.