Validarea lui Rares Bogdan, propus de PNL in functia de presedinte director general interimar al TVR, a fost respinsa de Parlament, pentru ca nu a fost cvorum, au precizat surse parlamentare.

Conform surselor citate, numirea lui Rares Bogdan a intrunit 174 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".

Pentru a se intruni cvorumul, era necesar ca minimum 291 de parlamentari sa voteze.

Parlamentarii PDL s-au retras din sala inaintea votului.

De asemenea, din partea PSD au fost prezenti doar liderii de grup si alti cativa parlamentari.

Valeriu Zgonea si Crin Antonescu au fost primii care au votat, deoarece au plecat apoi la Cotroceni.

Surse parlamentare au precizat pentru MEDIAFAX ca parlamentarii PSD au primit dispozitie sa nu vina la plenul reunit.

Realizatorul de televiziune Rares Bogdan a fost avizat favorabil in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, de Comisiile de cultura din Parlament.

Rares Bogdan a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat, cu 15 voturi "pentru", un vot "impotriva" (Theodor Paleologu) si 5 abtineri.

Rares Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru aceasta functie de PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca are retineri fata de propunerea ca Rares Bogdan sa preia functia de presedinte director general al TVR, el aratand ca preocuparea sa este ca TVR sa devina un serviciu dorit de romani, dar care sa cheltuie mai putin in aceasta perioada dificila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.