Liberalul Gigel Stirbu a depus, marti, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Culturii, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta, a presedintilor Camerelor, Valeriu Zgonea si Crin Antonescu si a membrilor Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a avut o foarte scurta interventie de la microfonul din Sala Unirii a Palatului Cotroceni unde a avut loc ceremonia depunerii juramantului de investire in functia de ministru al Culturii de catre Gigel Stirbu.

"Domnule ministru, mult succes!", a spus presedintele, la microfon, dupa ce Gigel Stirbu a rostit juramantul de credinta.

Ceremonia a durat cateva minute, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Basescu a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Daniel Barbu din functia de ministru al Culturii si de numire in locul acestuia a lui Gigel Stirbu.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, seful statului a semnat marti Decretul prin care este numit Gigel-Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceata functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.