Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca daca legea gratierii si amnistierii va fi repusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor si dezbatura in sedinta de plen, PDL va intra in greva parlamentara.

Intrebat daca PDL va participa la dezbaterea bugetului de stat pe 2014, in cazul in care acesta ajunge iar in Parlament, la sfarsitul anului, Vasile Blaga a spus ca o conditie pentru participarea PDL la aceste dezbateri este sa nu se puna pe ordinea de zi si sa nu se discute marti legea amnistierii.

"Daca fac asta, intram in greva parlamentara si nu vom participa (la votarea bugetului de stat - n.r.). Daca nu o fac, vom vota impotriva bugetului, chiar daca vor renunta la taxa de sapte centi pe litru de combustibil", a mai declarat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca si renuntarea la acciza pe combustibil ar fi "prea putin, in conditiile in care intreaga constructie bugetara este construita pe doi piloni mincinosi, taxa pe stalp si taxa pe combustibil", banii din aceste taxe urmand a-i fi transferati lui Liviu Dragnea, pe un program de dezvoltare rurala care are si finantate europeana.

"In acelasi timp, se taie aproape un sfert din fondurile alocate Ministerului Sanatatii. Eu stiu, si romanii stiu ca prioritatile lor erau sanatatea si invatamantul, nu banii pentru Dragnea. (...) Este clar un buget electoral. Nu putem fi de acord cu cele aproape 30 de noi taxe, marite, care au dus nu la crearea de locuri de munca, ci la marirea somajului", a mai spus presedintele PDL.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Legea amnistierii este in dezbatere publica si va ramane astfel pana la data de 1 februarie, pentru a se vedea ca nu reprezinta "o chestie ilegala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.