Procurorii l-au anuntat, luni, pe presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, ca este urmarit penal in dosarul privind licitatiile trucate, urmand sa fie chemat din nou la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a da o declaratie, potrivit unor oficiali din DNA.

Oficiali din DNA au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii i-au adus la cunostinta presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui, in dosarul in care sunt vizati functionari ai institutiei, care ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitatii de catre firme agreate, in schimbul unor "comisioane".

Ion Prioteasa urmeaza sa fie chemat din nou la DNA, pentru a da o declaratie, au precizat sursele citate.

Presedintele CJ Dolj nu a facut declaratii la iesirea de la Directia Nationale Anticoruptie, unde a fost impreuna cu avocatul sau.

Procurorii DNA - Structura Centrala au facut, in 11 decembrie, perchezitii la Consiliul Judetean Dolj, de unde au ridicat zeci de cutii cu documente si unitati de calculator. Tot atunci au fost facute perchezitii si la locuinta din Craiova a lui Ion Prioteasa.

Reprezentanti ai CJ Dolj declarau, la finalul perchezitiilor, ca nicio persoana nu a fost retinuta.

Presedintele CJ Dolj arata atunci, intr-un comunicat de presa, ca va pune la dispozitia anchetatorilor toate documentele care ii vor fi solicitate.

"Ne aflam in cursul unei proceduri legale, in cadrul careia ne-au fost solicitate o serie de documente pe care procurorii le considera necesare in verificarile pe care le desfasoara. Toate aceste documente le-au fost puse la dispozitie astazi si, asa cum deja i-am asigurat pe cei care deruleaza verificarile, le vom furniza in continuare orice alte inscrisuri si informatii pe care le vor considera utile pentru buna desfasurare a acestui control, cu transparenta care a caracterizat mereu activitatea Consiliului Judetean Dolj. Imi exprim convingerea ca verificarile de astazi vor inlatura eventualele suspiciuni legate de aspectele care fac obiectul acestui control", preciza Ion Prioteasa.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Potrivit DNA, perchezitiile de la sediul Consiliul Judetean Dolj au fost facute in cadrul unui dosar in care sunt vizati opt functionari ai institutiei, care ar fi intervenit in procedurile de atribuire a contractelor ce aveau ca beneficiari institutia publica, directionandu-le catre firmele agreate, percepand in schimb un "comision" din valoarea contractelor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.