Fostul premier Emil Boc considera ca PDL ar trebui sa refaca parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, care ar fi "o garantie a continuarii democratice a Romaniei", apreciind ca partidul trebuie sa devina "principala voce care sa apere Romania si romanii de abuzurile USL".

Emil Boc a declarat, duminica, la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Cluj, in care este aleasa noua conducere a filialei, ca parteneriatul intre PDL si seful statului a facut posibil mersul democratic al Romaniei, relateaza MEDIAFAX.

"PDL a fost motorul statului de drept, am reusit sa facem Romania europeana si am avut cele mai bune rapoarte pe justitie dupa 2009, cand am venit la guvernare. Cred ca aceste lucruri ale PDL au fost posibile pentru ca am fost in parteneriat cu presedintele Romaniei, Traian Basescu. Si cred ca aceste lucruri pot fi, din nou, sustinute in Romania, prin refacerea parteneriatului cu Traian Basescu, pentru ca a fost garantul statului de drept si al trecerii Romaniei prin cea mai dificila perioada de criza economica. Va spun cu sinceritate si fara ipocrizie, acest parteneriat intre PDL si seful statului a facut posibil mersul democratic al Romaniei, pentru ca am stat spate in spate si am aparat statul de drept. Cred ca acest parteneriat, aceasta refacere a parteneriatului, ar fi o garantie a continuarii democratice a Romaniei intr-un moment in care stau in cumpana valorile democratice din tara noastra. Azi, PDL trebuie sa devina principala voce care sa apere Romania si romanii de abuzurile USL", a declarat Boc.

El a spus ca democrat-liberalii au aparat statul de drept, in timp ce USL a distrus respectul fata de lege si promoveaza hotia.

"Guvernarea USL se bazeaza pe hotie la drumul mare. Ce poate insemna 10 decembrie? Daca ne uitam in istorie, 10 decembrie este Ziua Internationala a Drepturilor Omului, dar pentru Romania va fi Ziua Nationala a Hotiei USL, pentru ca in acea zi Guvernul USL a ridicat hotia la rang de lege prin modificarile facute la Codul Penal. Noi am aparat statul de drept, ei au distrus respectul fata de lege si promoveaza hotia, este mai evident ca niciodata, iar oamenii pot face diferenta", a spus Boc.

La Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Cluj participa, printre altii, presedintele partidului, Vasile Blaga, secretarul general Gheorghe Flutur, prim-vicepresedintele Andreea Paul, vicepresedintii Ioan Oltean, Alin Tise, eurodeputatul Rares Niculescu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.