Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Stirbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii in locul lui Daniel Barbu, au declarat surse liberale.

Propunerea ca Stirbu sa fie sustinut pentru portofoliul Culturii a fost facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu.

Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, este cotat cu cele mai multe sanse in cadrul PNL pentru a prelua mandatul de ministru al Culturii, fiind asteptata demisia din functie a actualului ministru Daniel Barbu, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.

Demisia ministrului Daniel Barbu vine dupa ce acesta a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus ministrul Daniel Barbu.

Marti, Ministerul Culturii a remis un comunicat in care arata ca Barbu "regreta profund" "comparatia nefericita" intre bugetul programului de prevenire HIV si bugetul programelor ministerului pe care il conduce si isi cere scuze "tuturor celor care s-au simtit ofensati ori lezati de aceste afirmatiile inadecvate".
Declaratiile ministrului Daniel Barbu au fost criticate de presedintele Traian Basescu si de liderul PNL, Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.