Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca va semna legea referendumului in data de 14 decembrie, la ora 23.59, in prezenta presei si a aratat ca propunerea de revizuire a Constitutiei, in forma actuala, este "catastrofala" pentru Romania.

"Chiar asa fac si chem si presa sa se vada ca am semnat-o", a spus Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 Tv, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca, daca modificarea facuta de USL ar fi una buna si nu una facuta cu gandul la interesele celor doua partide aflate temporar la putere, nu cu gandul la interesele lui Crin Antonescu si Victor Ponta, ar crea conditii sa se organizeze referendumul, dar nu o data cu prezidentialele.

"Ceea ce au facut (...) este din nou o constructie parvulesciana, va mai amintiti, s-a amestecat domnia sa in legea votului uninominal si a iesit ce a iesit, acum a fost un mare organizator de dezbateri pe Constitutie si Constitutia arata jalnic", a spus Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, oamenii politici sunt prea putin pregatiti sa discute Constituia, daca nu folosesc constitutionalisti.

"Constitutia, in forma care este ea acum, propunerea de revizuire, este catastrofala pentru Romania", a mai aratat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.